Meebeslissen over úw behandeling  BEL 085-0187411

Medisch-specialistisch B12 kennisinstituut en behandelcentrum

Samenwerking B12 Kliniek Nederland en Nutriswitch

De B12 Kliniek Nederland bestaat nu al ruim 5 jaar en in deze periode hebben we meer dan 7.000 patiënten gezien vanuit heel Nederland en een groot deel van Europa. Omdat wij leren van onze patiënten houden wij 1x/2jaar een enquête waarin wij middels een aantal vragen bekijken of de door ons ingestelde behandeling/begeleiding voldoende effect heeft gehad.

In 87% van de patiënten die wij zien, resulteert onze behandeling/begeleiding in een betere kwaliteit van leven. Dat lijkt een fraai resultaat maar betekent ook dat een klein deel van onze patiënten niet of onvoldoende geholpen zijn. Dit kan betekenen dat bij hen B12 geen doorslaggevende rol in hun klachten speelt of dat er dusdanige rest schade aanwezig is waardoor er onvoldoende herstel kan plaatsvinden. Als internist beoordelen wij natuurlijk de medische voorgeschiedenis alsmede bloeduitslagen, zodat wij alternatieve diagnoses kunnen stellen of afwijzen. Er zijn echter meerdere factoren in je leven die hier ook een belangrijke rol spelen in je gezondheid en kwaliteit van leven. Dit zijn factoren zoals leefstijl, beweging en voeding. Onze ervaring is dan ook dat de holistische benadering vaak het beste resultaat geeft.

Wat de leefstijl en beweging betreft is onze kliniek nauw betrokken geweest bij het opzetten van de Medische Vitaliteits Kliniek waar onze collega drs. Mors zich verder op zal richten. Zij blijft wel nauw betrokken bij de B12 Kliniek. Voor verdere informatie verwijzen wij naar https://medischevitaliteitskliniek.com

Wat de voeding betreft, deze speelt ook een belangrijke rol in je algemene gezondheid en het voorkomen van ziektes. Wij denken dat een holistische benadering en een oorzakelijke aanpak in de fysiologie in deze ook belangrijk en van toegevoegde waarde kan zijn. In dat kader hebben wij contact gezocht met Suzanne van Dijk en Diane Blancke van Nutriswitch. Zeker in geval dat onze B12 behandeling/begeleiding onvoldoende effect blijkt te hebben denken wij dat de benadering van Nutriswitch kan helpen. Wij hebben hoge verwachtingen van de samenwerking en Nutriswitch zal in het najaar dan ook op locatie te Amsterdam een spreekuur openen. Voor verdere toelichting en informatie over Nutriswitch verwijzen wij naar https://www.nutriswitch.nl

 

Nutriswitch klein

    NutriSwitch Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie 

   (https://www.nutriswitch.nl)

 

 Orthomoleculaire therapie kijkt naar waar de biochemie in het lichaam vastloopt. Ieder lichaam heeft zijn eigen specifieke behoeften. Het advies van de orthomoleculair therapeut is daarom volledig afgestemd op jouw fysieke gesteldheid.

Nutriswitch samenwerking Onderzoek toont aan dat zelfs al kleine tekorten aan specifieke voedingsstoffen een rol kunnen spelen in het ontstaan van een grote diversiteit aan klachten, zoals vermoeidheid,        maag/darmklachten, verminderde weerstand, ontstekingen etc. Deze klachten zijn het gevolg van de verstoorde werkingsmechanismen van het lichaam. Deze staan met elkaar in verbinding dus een verstoring in het ene mechanisme kan zorgen voor een disbalans in andere functies.

Een intake consult begint met het in kaart brengen van jouw gezondheid. Een gedetailleerde vragenlijst en een bloedonderzoek (niet invasief met een klein vingerprikje) bepalen relevante waarden in je lichaam, zoals je conditie, voedselintoleranties, tekorten en je algehele gezondheid. Daarbij wordt naast voeding ook gekeken naar mentale, emotionele, sociale en genetische aspecten. Tarieven en vergoedingen kun je hier vinden.

De resultaten van de bloedtest zijn na ongeveer 2,5 week bekend waarna wij een vervolg afspraak inplannen. Bij het vervolg consult bespreken wij de resultaten van de bloedtest en zullen wij een afgestemd behandelplan opstellen. Je krijgt dan adviezen, zoals leefstijl- en voedingsadvies, interventie adviezen en eventueel supplementen op basis van de geconstateerde tekorten. Wij werken op basis van orthomoleculaire behandelprotocollen maar omdat elk mens uniek is komt er altijd een groot deel maatwerk aan te pas.

Om tot resultaten te komen, zijn over het algemeen minimaal drie maanden nodig.  De werkwijze gaat niet uit van een dieet, maar van een manier van leven. Dit betekent niet dat je niets meer mag, maar wel dat je bewust keuzes maakt over wat je eet. Daarmee wordt de behandeling niet een korte termijn oplossing, maar een duurzame verbetering van de gezondheid.