Meebeslissen over úw behandeling  BEL 085-0187411

Medisch-specialistisch B12 kennisinstituut en behandelcentrum

Niet tevreden over onze dienstverlening: Meld je klacht

Klachtenprocedure van de B12 Kliniek

Hieronder vind je alles over onze klachtenprocedure. Heb je een meningsverschil en/of ben je niet tevreden of niet goed behandeld en kom je er niet direct met de betreffende medewerker uit, dan kun je overwegen om een klacht in te dienen.

Indien je een klacht over ons hebt

De B12 Kliniek verleent goede zorg door deskundig, patiëntgericht en goed georganiseerd te werken. Wij vinden het belangrijk dat je als patiënt, familie of bezoeker tevreden bent. Ondanks de motivatie en de inzet van onze medewerkers kan er toch iets gebeuren waarover je niet tevreden bent. Je kunt dan een klacht indienen. Bij een klacht denken veel mensen al snel aan een fout in de medische behandeling. Maar het kan om veel meer kwesties gaan. Ook in het contact met een medewerker kan wel eens iets mis gaan. We stellen het op prijs als je jouw ongenoegen aan ons duidelijk maakt. Dat geeft ons de mogelijkheid samen met jou een oplossing te vinden. Behalve voor jezelf is het uiten van een klacht ook belangrijk voor onze organisatie. Klachten kunnen bijdragen aan de verbetering van de zorg en het voorkomen van (soortgelijke) situaties in de toekomst. Het stelt ons in staat de kwaliteit van onze zorgverlening te verbeteren. Het is namelijk één van de belangrijkste manieren om onze diensten op de hoogst mogelijke kwaliteit te houden. Complimenten zorgen ervoor dat wij weten wanneer wij het goed doen; kritiek nemen wij mee als verbeter mogelijkheid. Vanaf het moment dat jouw afspraak gemaakt is tot het moment dat je weer naar huis kunt, proberen wij de kwaliteit van de service en de zorg zo hoog mogelijk te houden. Alles in de B12 Kliniek is er op gericht om de kwaliteit van jouw behandeling te kunnen waarborgen. Heb je toch klachten of opmerkingen, dan horen wij die uiteraard graag. Jouw ervaring is erg belangrijk voor ons.

Bespreek je klacht eerst met onze medewerkers

Ben je ergens niet tevreden over, bespreek jouw ontevredenheid dan in eerste instantie met onze medewerkers. Zij zullen zeker met je willen overleggen en naar een oplossing van het probleem zoeken. Het is meestal het beste om jouw klacht te bespreken op de plek waar deze is ontstaan. Probeer jouw ongenoegen direct kenbaar te maken bij degene die volgens jou de klacht heeft veroorzaakt of daarvoor verantwoordelijk is. Dit geeft de medewerker de mogelijkheid direct een oplossing te zoeken of eventuele misverstanden recht te zetten. Lukt dat niet of vind je het moeilijk om dit gesprek aan te gaan, dan kunt je jouw klacht schriftelijk indienen. Dit kan via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per gewone briefpost (Hoofdvestiging B12 Kliniek, Bijlmerdreef 1169 1103 TT, Amsterdam).

Externe klachtenfunctionaris

De B12 Kliniek heeft een eigen onafhankelijke klachtenfunctionaris. Naast de hulp die hij kan bieden bij het formuleren van jouw klacht, informeert hij je over de te volgen procedure en over de voortgang van de procedure. De klachtenfunctionaris bemiddelt tussen klager en aangeklaagde met als doel jouw ontevredenheid weg te nemen. Met jouw instemming kan hij jouw dossier inzien en betrokken medewerkers van de B12 Kliniek horen. Hij rapporteert klachten aan de Raad van Bestuur van de B12 Kliniek en doet aanbevelingen om soortgelijke klachten in de toekomst te voorkomen. Als jouw klacht na bemiddeling door de klachtenfunctionaris nog niet is opgelost, dan kun je terecht bij de geschillencommissie.

Geschillencommissie

Indien je er met de externe klachtenfunctionaris niet uitkomt, dan kun je een beroep doen op de geschillencommissie. De geschillencommissie kan een beslissing vellen over een zaak en personenschade die betrekking hebben op de totstandkoming of de uitvoering van een gesloten overeenkomst. De geschillencommissie voldoet aan de erkenningseisen van de overheid. Dit betekent dat je kunt rekenen op een goede procedure en een onpartijdige beslissing.

Inspectie voor de Gezondheidszorg

Je kunt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg terecht met klachten over de klachtenregeling van de B12 Kliniek.

Modelregeling Arts-Patiënt

Om duidelijkheid van rechten en plichten te geven, is een herziene overeenstemming bereikt over de Modelregeling Arts-Patiënt. Dit document is in 1998 uitgegeven door de Nederlandse Patiënten/Consumenten Federatie (NP/CF) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG).